Avrupa Birliği Kosova Ofisi organizasyonunda, 9 Şubat seçimlerini izlemek üzere ülkemizde bulunan Avrupa Birliği Gözlemci Heyeti ile parti, sivil toplum ve medya temsilcilerinin bir araya geldiği yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.
Genel Başkanımız ve Bölgesel Kalkınma Bakanımız Fikrim Damka ‘nın görevlendirmesiyle, partimizi temsilen toplantıya katılan Genel Başkan Yardımcımız Furkan Ergüler seçim sürecinde yaşanan Türkçe’nin kullanımına yönelik ihlaler ve topluluk partilerini zor duruma düşüren adaletsiz sandık görevlisi sağılımı konusunda bir rapor sundu.
Merkez Seçim Komisyonu’nun (MSK) kararı ile Türkçe’nin resmi dil statüsünde olduğu Prizren ve Mamuşa Belediyeleri’nde kullanılan oy pusulalarında Türkçe’ye yer verilmemesi, kampanya süreci boyunca MSK tarafından basılan materyallerin Türkçe’sinin basılmaması konularının açıkça Diller Kullanım Yasası, Seçim Yasası ve MSK yönetmeliğini ihlal etmek anlamına geldiğini dile getiren Furkan Ergüler bu hukuksuzluğun önümüzdeki seçimlerde tekrarlanmaması için Avrupa Birliği Kosova Ofisi’nin bu konuya daha hassas davranmasını talep etti.
Bununla birlikte parlamentoda temsil edilen siyasi partilere tahsis edilen sandık görevlisi sayısında yapılan adaletsiz dağıtımın, seçmenimizin verdiği oyların gözleminin ve güvenliğinin sağlanması konusunda topluluk partilerine ciddi zorluklar ortaya çıkardığı dile getirildi.
Dile getirilen bu hukuksuz düzenleme ve aksaklıkların Avrupa Birliği Gözlem Misyonu raporuna işlenmesi konusu yakından takip edecegimize vurgu yapıldı.
