Logo Loading

Bakan Yardımcımızın Girişimiyle Uzaktan Türkçe Eğitim Programı

Okullar Koronavirüs salgını nedeniyle tatil edildikten sonra öğretmenler bu hafta içinde bireysel imkanlarla uzaktan eğitime devam etme gayretlerini sürdürüyor. Eğitim Bilim ve Teknoloji Bakanlığı uzaktan eğitim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürürken Türkçe ve Boşnakça uzaktan eğitim programları kayıtları başlatıldı.

Eğitim Bilim Teknoloji ve İnovasyon Bakan Yardımcısı görevine bugün atanan Enis Kervan hemen işe başlayarak uzaktan eğitim konusuyla ilgilendi. Kosovahaber’e konuşan Eğitim Bilim Teknoloji ve İnovasyon Bakan Yardımcısı Enis Kervan, Kosova’daki eğitim durumu nedeniyle uzaktan eğitim çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

“Uzaktan eğitim programına Türkçe ve Boşnakça eğitimini de dün itibariyle programa ekledik. Kosova Demokratik Türk Partisi- KDTP Genel Başkanı ve Meclis Başkan Yardımcısı Fikrim Damka ile birlikte Eğitim Bakanı’ndan bir an önce Türkçe eğitimi için de uzaktan eğitim çalışmalarının başlamasını kararlaştırdık. “ dedi Enis Kervan.

Bugün Priştine’deki Türk öğretmenleri ve “Elena Cika” İlk Öğretim Okulu Müdür Yardımcısı Agnesa Globoder ile birlikte Priştine’deki Model Okul’da bulunan Enis Kervan, çalışmaların yarın da devam edeceğini bildirdi:
“Öğretmenlerimize ders kayıt sistemi inceliklerini yerinde pratik eğitimi aldırıyoruz. Bir aksilik olmazsa Pazartesi 1. ila 5.sınif için Türkçe ve Matematik dersleri için kayıtları başlatıyoruz. 6 ila 9. Sınıflar için Prizren’de gelecek olan Türkçe ve Matematik öğretmenleriyle yarın itibariyle tekrar devam edeceğiz. Zaten bu konuda Kosova Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Erol Kala ile devamlı irtibattayız ve desteklerini görmekteyiz.”

Enis Kervan, uzaktan eğitim çalışmalarına bir an önce başlamak için Türkiye’den de destek istediklerini söyledi:
“Bunun haricinde yardımcı kitap ve malzemelerden faydalanmak amacıyla, Kosova Eğitim Bakanlığı olarak Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı EBA Eğitim Bilişim Ağın’ın Kosova müfredatı, plan ve programlarıyla uyuşan ders içeriklerini, materyal ve çalışmalarını, Kosova Türk öğretmen ve öğrencileri tarafından kullanılması için Türkiye Cumhuriyeti Pristine Büyükelçisi Sn. Çağrı Sakar’dan daha bugün resmi olarak destek talebinde bulunduk. Böylece sayede bu platformla bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak teknolojinin eğitime entegrasyonunu Kosova’daki Türkçe eğitimi de sağlanacaktır.”

Eğitim Bilim Teknoloji ve İnovasyon Bakan Yardımcısı Enis Kervan, zor dönemde öğretmen, öğrenci ve velilerimize ne kadar daha fazla yardımcı olabilmek amacıyla çalışmaların artarak devam edeceği inancını ifade etti.