Kosova Demokratik Türk Partisi Prizren Şube Başkanı Levent Buş ve beraberindeki heyet, Eskişehir de Kosova’dan okuyan öğrencilerle beraber bir toplantı düzenlediler. Eskişehir’de okuyan öğrencilerin sorunları dinleyen heyet, destek olmak hazırlığını ifade etti. Öğrenciler, genelde çok memnun olduklarını ayrıca Eskişehir’de hiç bir sıkıntı yaşamadıklarını dile getirdiler.
Türkiye’de mezun olduğunu ve Türkiye’nin Kosova’ya gösterdiği ilginin hiç bir başka bir ülkeye göstermediğini belirten KDTP Prizren Şube Başkanı Levent Buş, Kosova’nın her alanda kalkınması konusunda her yönlü yedeksiz destek olduğunu vurguladı.
Eskişehir’e ilk defa geldiğini burada olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen “Esnaf” İşadamları ve Esnaflar Derneği Başkanı Ediz Çabrat, Eskişehir Ticaret Odası’nın öğrencilere her konuda yardımcı olma hazırlığını iletti. Çabrat, öğrencilere başarılar dilerken “bugünden sonra sizler burada bizim elçilerimiz olacaksınız” dedi.
Türkiye’nin her alanda yardımcı olduğunu hiç bir etnik ayrım yapmaksızın eşit davrandığını belirten Milletvekili Hamza Bala, Bir Boşnak olarak bundan çok memnun olduğunu dile getirdi.