İstanbul’un Beşiktaş semtinde gerçekleşen hain terör saldırısını şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyoruz. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden polis ve vatandaşlara Yüce Rabbimizden rahmetler, Türkiye Cumhuriyeti halkına, şehit ailelerine, Türk Polisi teşkilatına ve şehit polis ailelerine, Türk Toplumu, Partim, Bakanlığım ve kendi adıma başsağlıkları diliyorum.
Bu gibi hain saldırılar Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü azaltma, kalkınmasını engelleme ve birliğini bozma amaçlı olarak görmekteyiz. Ancak bu gibi saldırılarla hiç kimse ve hiçbir örgüt amacına ulaşamayacak ve Türkiye’nin bütünlüğünü bozamayacaktır. Çanakkale, 15 Temmuz ruhu oldukça Türkiye Cumhuriyeti ilelebet kalacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğü ve ekonomi gücü Türkiye vatandaşları için önemli olduğu kadar bizler Türkiye dışında yaşayan Türkler için de ayrı bir önemdendir. Hain saldırılar bizleri de derinden etkilemektedir, her olay, acı veya mutlu bizleri de duygulandırmaktadır. Dolayısıyla bu zor anlarda Türkiye ile dayanışma içerisinde ve yanında olduğumuzu tekrardan bildirmek istiyoruz.
Bu vesileyle tekrar İstanbul’da ve tüm saldırılarda hayatını kaybeden şehitlere Allahtan Rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
10 Aralık 2016, Priştine
Mahir YAĞCILAR
Kosova Kamu Yönetimi Bakanı
Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı