Logo Loading

Gilan’da Türk ÖğretmenlerleTürkçe Eğitim Görüşüldü

Bugün Genel Başkanımız ve Bölgesel Kalkınma Bakanımız Fikrim Damka, T. C. Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar, Milletvekillerimiz Fidan Brina Jılta ve Enis Kervan ile Gilan Şube Başkanı Kadir Hüseyin, Gilan’da Türk öğretmenleriyle buluştu.

Gerçekleşen toplantıda, Gilan ve Dobruçan’da Türkçe eğitim sorunları başlığı altında, okullardaki son durum, öğrenci ve öğretmen sayıları, yeni öğrenci kayıtları, öğrenci sayısını arttırılması yönünde sürdürülen çalışmalar, lisede farklı bölümlerin açılması konusunda bu amaç ve hedeflere ulaşmak için izlenilecek stratejiler tartışılan konular arasındaydı.

Genel Başkanımız Fikrim Damka; Gilan-Dobruçan’da ilkoğretim 1. sınıflardan 9. sınıflara YTB destekleriyle verilen destek bursu projesinin, Türkçe okuyacak öğrenci sayısına yansımasını, önümüzdeki senelerde de artarak devam etmesini temenni ettiğini söyledi.
Sağlanan kitap desteği, kırtasiye yardımı ve buna benzer teşvik yöntemlerle, Gilan ve Dobruçan’da Türkçe eğitimin canlanması için her türlü desteğin sunulacağını ifade etti.

T. C. Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar: Türkçe okuyan öğrencilerde artış olmasının önemli olduğunu ve bu yönde çok çalışmalar yapıldığını, özellikle Türkiye’de okuyan üniversite mezunlarının, Kosova’da kamu veya özel sektörde istihdam edilmesi için Arnavutça diline hakim olunmasının çok büyük rol oynadığını belirtti.

Milletvekilimiz Fidan Brina Jılta: Çocuklarını okula Türkçe kayıt yaptırması istenen ailelerle birebir görüşülmesi için seferber olunacağını, Türkçe eğitimin devam ettirilmesi için gereken hertürlü yardımın sunulacağını ifade etti.

Milletvekilimiz Enis Kervan: Sorunların tek tek tespit edilip, Türkçe eğitimin ayakta durması için ne gerekiyorsa yapılacağını belirterek, her türlü yardım için hazır olunduğunu bildirdi.

Gilan ve Dobruçan’da Türkçe eğitim konusunda önümüzdeki günlerde sürdürülecek toplantılarda, çözüm önerileri hakkında daha detaylı çalışmalara devam edilecek.

#ÖnceEğitim #KDTP #BizimPartimiz