Logo Loading

KDTP Genel Başkanı ve Milletvekili Mahir Yağcılar Yerel Yönetim Reformunun Görüşmelerine Katıldı

Kosova statüsüne ait Birleşmiş Milletler özel temsilcisi Marti Ahtisari’nin yardımcısı Rohan Albert Priştine temasları esnasında diğer topluluk temsilcileriyle UNMİK binasında görüşme yaptı.

Topluluklar arasında yapılan toplantıya KDTP Genel Başkanı ve Milletvekili Mahir Yağcılar da katıldı. Toplantının ana konusu ise; Yerel Yönetim reformuydu.

Albert Rohan yapılan son 4 Viyana toplantısından bilgileri aktardıktan sonra diğer topluluklar temsilcilerinin görüşmelerini anlamak istediğini ve Kosova da gerçekleşen bu görüşmelerin, Kosova nihai statü görüşmelerinin devamı olduğunu belirtti.

Yerel Yönetim Reformunun önemi büyük olduğundan dolayı Kosova da ki tüm topluluklarının görüşünü almak istediklerini belirtti.

Viyana görüşmelerinde Sırp istekleri görüşüldü. Diğer toplulukların istekleri ise, (Kosova Müzakere ekibinin isteğine göre) görüşmelerin Kosova da yapılmasının kabul edildiğini belirterek, diğer toplulukların isteklerini de göz önünde bulunduracağını söyledi.

KDTP Genel Başkanı Sn. Mahir Yağcılar Yerel Yönetim reformunun başta tüm Kosova vataşlarının bir unsuru olduğunu belirterek, bu süreçten her Kosovalı’nın eşit ve aynı şartlar içerisinde faydalanması gerektiğini belirtti.

Yerel Yönetim reformunun bundan böyle Türk toplumu açısından özel bir isteklerinin olmadığını ancak pilot Mamuşa Belediyesine daha fala desteğin ve maddi yardımların sunulması gerekçesi vurgulı. Diğer taraftan yerel yönetim reformunun geniş kapsamlı gerçekleşmesi ve örnek olarak Prizren Belediyesi çerçevesinde Mamuşa gibi birkaç Belediyenin kurulmasıyla Prizren’in de çok etnik, çok dilli ve çok dinli yapısı korunacağını aynı zama tüm vataşlara daha iyi ve eşit hizmet sunulacağı, reformunu bir daha desteklediğini ifade etti. Aynı zama Yerel Yönetim projesinde ön görülen Dil kullanımında 5 in kaldırılması Türk Dili ve toplumu açısından önemli olduğunu vurguladı. Toplantıya katılan diğer toplum temsilcileri yeni Belediyelerin kurulmasında isteklerini Albert Rohana bildirdi.

Yerel Yönetim reformunun gelecek dönemde de çalışılacağını ve her toplumun, her vataşın bu reformdan yararlanacağına dair çözümlere ulaşmak istenildiği Birleşmiş Milletler Özel Temsilci Yardımcısı Albert Rohan tarafından bir daha vurgulı. Aynı zama bu konuyla ilgili Kosova hükümetine çözüm getirilmesi gerektiğini belirtti.