Logo Loading

KDTP heyeti T.C. Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş’i makamında ziyaret etti

KDTP heyeti T.C. Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş’i makamında ziyaret etti

TİKA’nın düzenlediği ‘’Balkanlarda İslam: Miadı Dolmayan Umut’’ isimli yayınının tanıtım toplantısı ve Balkanlar ve Doğu Avrupa Ülkelerinden Gelecek olan Din ve Devlet Adamları onuruna verilecek iftar Programına katılmak üzere Ankara’da bulunan Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve Kosova Meclis Başkan yardımcısı Fikrim Damka, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş’i makamında ziyaret ettiler.

Görüşmede Kosova- Türkiye ilişkileri ve Kosova Türk Toplumu ile ilgili bir durum değerlendirilmesinde bulunulmuştur. Bakan Yağcılar, Kosova Türk Toplumunun var olan sorunları hakkında bilgi verirken, ileriye yönelik atılması planlanan proje ve çalışmalar hakkında Türkeş’i bilgilendirmiştir. Özellikle Kosova’da Türkçe eğitimde kalitenin artırılması ve eğitimin teşvik edilmesi yönünde karşılıklı atılabilecek adımlar üzerinde durulduğu gibi ekonomi, eğitim ve kültür alanlarında yapılması gerekenler masaya yatırılmıştır.

Görüşmede Bakan Yağcılar ayrıca Kosova’nın kalkınması ve güçlenmesinde Türkiye’nin oynadığı rolün altını çizen Bakan Yağcılar, Türkiye Devletine bugüne kadar sunmuş olduğu desteklerden dolayı teşekkürlerini iletirken, desteğin artarak devam etmesi gerekliliğine vurgu yapmıştır.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de Kosova’nın ve Kosova Türk Toplumunun Türkiye için taşıdığı öneme vurgu yaparken, bugün ele alınan konularda kendisinin üzerine düşen görev ve sorumluluğu taşıma konusunda söz vermiştir.

Heyet öğleden sonra TİKA kitap tanıtımı ve iftar programına katılacaktır. Heyet, TİKA başkanı ve diğer yetkililerle görüşmeler gerçekleştirecektir.