Kosova Demokratik Türk Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) olarak 14.06.2009 ve 17/06/2009 tarihinde Pristine de Şube başkanları ortak toplantısı gerçeklestirildi. Yapılan toplantılarda 15 Kasımda yapılacak yerel seçim hazırlıkları ,”23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayarmı” raporu ,Türk dilinin kullanımı yanisira parti programı , Merkez seçim komisyon üyeliğine yeni adayın önerilmesi ve çeşitli konular görüşüldü.
Tüm şubeler Kasım ayında yapılacak olan yerel seçimlere yönelik seçim hazırlık programlarını tamamlamalarıni,seçim komisiyon adaylarını,sandık görevlilerini ve gözlemcileri belirlemeleri gerektiğini,ayni zamanada Eylül 2008 tarihinde taslak olarak hazırlanan parti programı’nın da tüm şubeler tarafından son kez görüşülüp son önerilerini merkeze bildirmeleri kararı alınmıştır.
Toplantinin bir diger maddesi olan 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı vesilesiyle yapılan etkinlikler de ele alındı..Etkinliklere en üst düzeyde katılımın sağlandığı ve profesyonelce yürütüldüğü açıklanırken, yapılan harcamalar ile igili finans raporu MYK’ya sunularak, harcamalarda hiç bir sorunun olmadiği kabul edilmiş ve aklanmıştır.
Belediyelerde ki Türk dilinin kullanımı ile ilgili yapılan öneriler ve tartışmalar neticesinde İçişleri Bakanıyla, Başbakanla, Cumhurbaşkanıyla ve uluslararası kuruluşlarla Anayasal ve kanunen mevcut olan haklarımızın kulanımı’nın sağlanması için gerekli yazışmaların ve görüşmelerin başlatılması kararı alınmıştır.
Merkez seçim komisiyon üyeliğine Hamit Boynik’in önerilmesi ve bu konuda Cumhurbaşkanına resmi istemin yazılması alınan kararlar arasındadır.
Bu toplantıda MYK basın sözcülüğüne Engin Beyoğlu oy birliğiyle seçilmiştir. Ayrıca basın ile ilgili gerekli toplantıların da daha sık düzenlenmesi gerekliliği kabul edilmistir.
22/06/2009
Priştine
KDTP Genel Başkanı
Mahir Yağcılar