Son birkaç yıldır yoğun çalışmaların sürdürüldüğü Yanova’da KDTP şubesi kuruldu. KDTP Merkez Yönetim Kurulu son toplantısında Yanova’da KDTP şubesinin kurulma kararı alınmıştı.
Pazar günü yapılan toplantıda KDTP Yanova Şubesi resmiyet kazandı.Yanova KDTP Şubesi toplantısında 11 kişilik Yönetim Kurulu seçildikten sonra, seçim kararı da onaylandı.
Toplantıda KDTP Yanova Şubesi Başkanı Skender Bikliç, toplantıya katılan KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, KDTP Prizren Şubesi Başkanı Ercan Şpat, KDTP Prizren Gençlik Kolu Başkanı Enis Kervan, Yönetim Kurulu üyesi Ergin Kala toplantıya katılırken, Yanova Türkleri hakkında bilgilerde sundular. Yanova’da nüfus olarak Türklerin ikinci topluluğu oluşturduğu da bildirildi. KDTP Yanova Şubesi Başkanı Skender Bikliç, başta KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar olmak üzere kendileriyle ilgilenenlere teşekkürlerini sundu.
KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar: “Yanova Türklerinin yanında olmanın bir görev olduğunu vurgularken, Yanovalıların gösterdikleri istek ve kararlılıkları, dil ve dini değerlerini koruduklarından dolayı kendilerini tebrik etti. Ayrıca bundan böyle beraber çalışılacaklarını ve en kısa zamanda ofisin donatılıp, internet bağlantısının sağlayacaklarını” da bildirdi.
KDTP Prizren Şube Başkanı Ercan Şpat ise: “Prizren Türklerinin her zaman Yanovalıların yanında olduğunu ve onları her zaman desteklemeye devam edeceklerini hatırlatırken, gelecekte birlik içerisinde daha güçlü olacağımızı” da bildirdi.
KDTP Prizren Şubesi Gençlik Kolu Başkanı Enis Kervan: “6-7 yıllık çalışma sonrasında tarihi bir olaya imza atıldığını, bu arada yıllar önce evlerinin kapılarını açan genç arkadaşlara ve Yanovalı kadınlara da teşekkür etmeyi ihmal etmezken son derece mutlu olduğunu” da sözleriyle ifade etti.