Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Mamuşa Belediye Başkanı Adayı Abdülhadi Krasniç, Ergin Kala ve KDTP Gençlik Kollarından Deniz Kazazi, Agron Yaşari, Berat Malok, Renan Imam ve Okkan Eyupi ile oluşan heyet Bursa İli ziyaretinde bulunmaktadırlar.
Heyet, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ve 1922 Mütarrekespor Başkanı Fatih Pulat daveti üzerine Mudanya belediyesinde iki gün içerisinde bir dizi görüşmeler gerçekleştirmektedirler.
KDTP heyeti ilk önce Bursa Valisi Münir Karaoğlu ziyaretinde bulunarak, yeni görevinde başarılarının devamını dileyerek tebriklerini iletiler, ayrıca Kosova ve Kosova belediyelerine desteklerin devam edilmesini istediler. Vali Karaoğlu Kosova’nın Türkiye’de ki yeri ve önemi büyük olduğunu bildirerek her zaman desteklerin devam edeceğini bu vesileyle ziyaretlerinden dolayı KDTP Genel Başkanına ve heyetine teşekkür etti.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile gerçekleşen görüşmede Bakan Yağcılar tarafından Altepe’ye Bursa Belediyesi tarafından sunulan destek ve özellikle tarihi eserlerin koruma konusunda yapılan çalışmalarından dolayı teşekkür edildi. Bakan Yağcılar özellikle iki ülke arasında yakında imzalanacak serbest ticaret anlaşmasının önemli bir gelişme ve fırsat olduğunu ifade etti, bu anlamda yeni yatırımların yapılması için çağrıda bulundu. Başkan Altepe’de Bursa ve Kosova arasında dostluk ve aile bağlarının olması önemli bir fırsat teşkil etiği ifade edildi. Bu hafta içerisinde imzalanacak Türkiye ve Kosova serbest ticaret anlaşması nedeniyle KDTP temsilcilerini tebrik etti.
KDTP heyetinin Bursa Akparti İl Başkanı Sedat Yalçın ziyareti esnasında parti teşkilatları arasında yapılabilecek projeler ve özellikle yerel seçimler konuları ele alındı. İl Başkanı tarafından KDTP’nin çalışmaları ve elde ettiği başarılar takdirle karşılandı.
Heyet ayrıca Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar ve Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey ile görüşmelerinde belediyecilik konuları ve Mamuşa’ya yapılabilecek destek konuları görüşüldü. Her iki belediye başkanı da bu konuda her zaman olduğu gibi Kosova ve Kosova Türk toplumuna yardım etmeye hazır olduklarını bildirdiler.
Ziyaretler çerçevesinde Olay TV ve AS TV stüdyolarını gezerek, editörleriyle görüşerek yerinde inceleme fırsatı buldular.
Heyet görüşmeler devamında bu gün Mudanya Kaymakamlığı, Mudanya Belediyesi, Üsküp-Kosovalılar derneği, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Marmara Birlik Fabrikası ve diğer üst düzey ziyaretlerde bulunacaklar.